donderdag 27 januari 2011

Pizza Etna

1 pak witbroodmix
3 dl lauwwarm water
25 g boter of margarine
3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
20 g boter of margarine
300 g rundergehakt
4 dl gezeefde tomaten (pak)
zout, peper, Italiaanse keukenkruiden, (sambal)
1 blikje artisjokharten
2 eetlepels olijven
200 g geraspte belegen kaas

Van de broodmix met het water, de boter en de olie een soepel
deeg bereiden volgens de aanwijzingen op het pak. Het deeg
afgedekt, op een warme plaats, een uur laten rijzen. Het
gehakt in de verhitte boter rul bakken. De ui en de knoflook
snipperen, de peper ontdoen van zaadjes en klein snijden, bij
het gehakt voegen en 3 minuten laten meebakken. De gezeefde
tomaten erdoor roeren, aan de kook brengen en de saus op smaak
brengen met peper, zout, Italiaanse kruiden en eventueel
sambal. Bakplaat met bakpapier bekleden en invetten. Het deeg
in 4 porties verdelen, dun uitrollen en op bakplaat leggen. De
gehaktsaus over de pizza's verdelen, de artisjokharten
halveren en erop leggen, hier en daar een olijf leggen. De
pizza's met geraspte kaas en Italiaanse kruiden bestrooien en
ze in een hete oven (225¯C) in 15-20 minuten goudbruin en gaar
bakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten