donderdag 27 januari 2011

Preitaart met geitekaas

800 g prei
2 eetlepels olijfolie
1 borrelglas droge witte wijn
3 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel grove mosterd
zout, versgemalen zwarte peper
2 dl melk
3 eieren
150 g zachte geitenkaas
1 blikje croissantdeeg

Het witte en het lichtgroene deel van de preien in halve
ringen snijden en goed van zand ontdoen. In de verhitte olie
10 minuten roerbakken, dan de wijn erbij schenken en nog 5
minuten met een deksel op de pan laten stoven. De cräme
fraåche met de mosterd en zout en peper naar smaak loskloppen,
de melk erbij schenken en de eieren erbij kloppen. Ondertussen
de geitekaas in dunne plakken snijden, het croissantdeeg
uitrollen en er een ingevette platte taartvorm mee bekleden.
Het teveel aan deeg afsnijden en er eventueel een sierrandje
van maken. De bodem op regelmatige afstand met een vork
inprikken en de prei erover verdelen. De geitekaas erop leggen
en het eiermengsel erover gieten. De taart in een vrij hete
oven (200¯C) in Ò 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm
serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten