donderdag 27 januari 2011

Samosa-taart

150 g gedroogde gele of oranje linzen
1 groen pepertje
1 ui
bakboter
2 tenen knoflook
peterselie
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel geelpoeder
500 g aardappelen
4 tomaten
boter
1 plat groot Turks brood
1 bolletje mozzarella

De linzen een paar keer wassen. Het pepertje halveren,
zaadlijsten verwijderen en de helften heel fijn hakken of
fijnwrijven. De ui fijnsnipperen en in wat boter fruiten. De
knoflook erboven uitknijpen. Het pepertje, 2-3 eetlepels
peterselie, de specerijen, de linzen en 3 dl water toevoegen,
aan de kook brengen en op een vlamverdeler (onder roeren, pas
op voor aanbranden) in 30 minuten gaar laten worden. De
aardappelen schillen en gaarkoken in 25 minuten. De tomaten
ontvellen (even in kokend water dompelen) en in blokjes
snijden. De aardappelen fijnstampen en de tomaatblokjes en het
linzenmengsel erdoor scheppen. Het brood bovenop voorzichtig
kruislings insnijden en de 'kap' voorzichtig in punten
losmaken en openleggen. Het aardappelmengsel erin scheppen en
verdelen. De mozzarella in plakjes snijden en over de vulling
verdelen. De broodpunten terug leggen. De kerrietaart 25-30
minuten bakken bij 200¯C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten