donderdag 27 januari 2011

Eendenborst met rode wijnsaus met oesterzwammen

1 eendenborst (tamme eend)
1 sjalotje
100 gr oesterzwammen
1 dl rode wijn
1 dl kippenbouillon
1 theelepel aardappelmeel
zout, peper
een klontje boter

Snijd een deel van het vet van de eendenborst.
Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan op de kant waar nog
vet is overgebleven.
Draai de borst na ongeveer 8 minuten om en braad de andere kant nog 4
minuten.
Zout en peper het vlees, haal het uit de pan en wikkel het in een stuk
aluminiumfolie, om het warm te houden.
Doe de fijngehakte sjalot en 1 minuut later de in reepjes gesneden oester-
zwammen in de pan en bak ze 2 minuten op wat hoger vuur.
Schenk er dan de wijn en de bouillon bij en laat een paar minuten inkoken.
Los het aardappelmeel op in 1 eetlepels water, giet dit bij de saus en
laat nog 1 minuut pruttelen.
Maak intussen het vleespakketje open en giet het vrijgekomen vleessap bij
de saus.
Snijd de eendenborst in plakken van 1/2 cm dik en leg ze op de borden.
Schep de saus erover.
Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten