donderdag 27 januari 2011

Bretonse crepetaart

hoofdgerecht voor 6 personen

voor de flensjes:
150 g bloem, gezeefd
zout
2 eieren
4-5 dl melk
75 g boter of margarine
voor de vulling:
10 eieren
1 1/2 dl slagroom
1 eetlepel boter of margarine
12 lente-uitjes, in dunne ringen
zout, peper
250 g zalm uit blik, uitgelekt
6-8 bieslooksprieten
(gerookte zalm, in reepjes)
2 1/2 dl crème fraiche
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook

Flensjes: van bloem, zout, eieren en 1/3 deel van melk glad beslag kloppen.
Al kloppende rest van melk toevoegen. Beslag ca30 minuten laten rusten. Van
beslag in boter 10 grote flensjes (doorsnede 18 cm) en 6-8 kleine flensjes
(doorsnede 8 cm) bakken. Warmhouden.
Vulling: eieren met slagroom loskloppen. In boter eimengsel met lente-ui,
zout en peper al roerende laten stollen. Van zalm graatjes en bruine stukjes
verwijderen. Op schaal grote flensjes stapelen met op elk flensje roerei en
stukjes zalm. Kleine flensjes oprollen en samenbinden met bieslookspriet.
Opgerolde flensjes (en reepjes zalm) op taart schikken. Crème fraiche
losroeren met verse peterselie, bieslook, zout en peper. Apart bij taart
serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten