donderdag 27 januari 2011

Souffleetjes met feta en koriander

(8 stuks)

4 eetlepels bloem
2 deciliter melk
25 gram boter of margarine
4 eidooiers
200 gram AH Deense fetakaasblokjes, verkruimeld
100 gram bosuitjes in smalle ringen
11/2 gehakte verse koriander
versgemalen peper
4 stijfgeklopte eiwitten

Voor de garnering:
verse korianderblaadjes

Baktijd: ± 45 minuten bij 175°C of gasovenstand 3

Bereiding:
Roer de bloem en 4 eetlepels melk in een pan met dikke bodem door elkaar.
Voeg de rest van de melk en de boter toe.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ± 1 minuut koken.
Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen.
Klop de dooiers één voor één door het deeg en klop de massa na elke toevoeging grondig door.
Spatel de feta, de bosuitjes en de koriander door het deeg en voeg de peper toe.
Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het deeg.
Schep het soufflédeeg in acht beboterde soufflévormpjes van ± 11/2 inhoud en laat de souffleetjes in het onderste deel van de oven rijzen en mooi goudbruin worden.
Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.

Tip: U kunt het soufflédeeg ook bakken in een grote ronde vorm van ± 7 centimeter hoog, diameter 18 centimeter. Laat de soufflé dan in ± 55 minuten rijzen en mooi goudbruin worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten