donderdag 27 januari 2011

Hartige bonentaartjes

Voor- of bijgerecht (4 personen)

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
50 g bakbacon, in dunne reepjes
250 g dunne sperziebonen
zout, peper
3 eieren
1 dl cräme fraåche
nootmuskaat
1 theelepel bonekruid (gedroogd) of 1 eetlepel vers bonekruid
100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
25 g gehakte walnoten of pijnboompitten
Extra nodig: 4 kleine taartvormpjes van Ò 10 cm doorsnede,
ingevet

Oven voorverwarmen op 200 ¯C. Elk plakje deeg nog iets
uitrollen en vormpjes ermee bekleden. Bodems met vork
inprikken. Bacon in droge koekepan uitbakken. Sperziebonen in
ruim water met zout in Ò 5 minuten koken. Koud spoelen en laten
uitlekken. Bacon en sperziebonen over deegbodems verdelen.
Eieren losroeren en met cräme fraåche, zout, peper,
nootmuskaat, bonekruid en kaas mengen. Mengsel over
sperziebonen schenken. Noten erover strooien (pijnboompitten
voor gebruik eerst in droge koekepan roosteren). Taartjes in
midden van oven in 30-40 minuten bakken tot eimengsel gestold is.
Zorg dat boontjes niet teveel uitdrogen, dek ze eventueel af
met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten