donderdag 27 januari 2011

Warme zalmsalade

-450 g zalmfilet (zonder vel)
-2 eetlepels sesamolie
-geraspte schil van 1/2 sinaasappel
-sap 1 sinaasappel
-1 th lepel Dijon mosterd
-1 eetlepel fijngehakte verse dragon
-3 eetlepels arachideolie
-circa 100 g sperziebonen (gedopt)
-175 g gemengde slabladeren zoals jonge spinazie, radicchio, frisee en eikenbladsla
-1 eetlepel geroosterd sesamzaad
-zout en versgemalen zwarte peper

Voorbereiding
-snij de zalm in blokjes en maak dan de dressing (meng sesamolie, sinaasschil en sinaassap, mosterd, dragon, peper en zout in een kom)

Bereidingswijze
-verhit de arachideolie in een koekenpan
-bak de zalmblokjes 4 min, tot ze licht gebruind zijn, maar van binnen nog zacht zijn
-blancheer intussen de sperziebonen 6 min in kokend water met wat zout, tot ze gaar zijn, maar nog knapperig
-schenk de dressing over de zalm, roer voorzichtig en laat de zalm nog 30 sec opstaan
-neem de pan van het vuur
-verdeel de slabladeren over 4 borden
-laat de boontjes uitlekken en leg ze op de bladeren
-schep de zalm met dressing erover en serveer meteen bestrooid met sesamzaad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten