donderdag 27 januari 2011

Tapenadekrans

Voor Ò 8 personen

voor de tapenade:
35 g ansjovisfilets, uitgelekt
150 g ontpitte zwarte olijven
1 teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
versgemalen peper
1 dl olijfolie
voor de broodjes:
1 zakje droge gist (7 g)
1 eetlepel (riet)suiker
250 g bloem of volkorenmeel
1 theelepel zout
8 groene en/of zwarte olijven
maãsmeel
olijfolie

In keukenmachine ingrediânten voor tapenade pureren. Gist en
suiker in 1/2-1 dl handwarm water oplossen. Met overige
ingrediânten en tapenade in Ò 10 minuten tot elastisch deeg
kneden. Deeg in kom afgedekt met vochtige theedoek 1 uur op
warme plek laten rijzen. Deeg opnieuw doorkneden. 8 bolletjes
ervan vormen en in cirkel op met olijfolie ingevette bakplaat
leggen. Afgedekt nog 1 uur laten narijzen. Oven voorverwarmen
op 200 ¯C. Brood met wat maãsmeel bestuiven. Olijven in brood
drukken. Brood in midden van oven in Ò 40 minuten gaar en
goudbruin bakken (brood is gaar als het hol klinkt). Op
rooster laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten