donderdag 27 januari 2011

Minced meat-taart

(
1 pakje diepvries-bladerdeeg
600 g half-om-half gehakt
2 sjalotjes
100 g mager rookspek
1 eetlepel boter of olie
1 theelepel peper
elk 1/2 theelepel nootmuskaat en mosterdpoeder
scheutje worcestershiresaus

De plakjes bladerdeeg nät laten ontdooien op een koele
ondergrond. De sjalotjes en het spek fijnsnipperen en in de
verhitte boter zachtjes fruiten. Het sjalotmengsel met het
gehakt, de kruiden en worcestershiresaus goed omroeren. Zes
plakjes bladerdeeg op elkaar leggen (ze daarbij telkens
eenzesde slag draaien), en op een met bloem bestoven werkvlak
uitrollen tot een ronde lap van 33 cm. Een ingevette
springvorm van 28 cm met het deeg bekleden, de bodem inprikken
en het gehakt erover verdelen. Het gehakt licht aandrukken en
het over de rand hangende deeg over het gehakt terugvouwen.
Drie deeglapjes net als boven tot een ronde lap van 26 cm
uitrollen, randen mooi bijsnijden en op het teruggevouwen deeg
als deksel leggen. De randen met een beetje melk bestrijken en
aandrukken. Met een mes het deeg in taartpunten inkerven. Uit
het laatste deeglapje kleine figuurtjes steken en deze bij de
rand op elke taartpunt leggen. De taart met melk bestrijken en
in een hete oven (225¯C) in Ò 40 minuten gaar en bruin bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten