donderdag 27 januari 2011

Uientaart

1/2 pak witbroodmix
1 eetlepel olijfolie
1 1/2 dl lauwwarm water
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
4 grote uien
2 eetlepels olijfolie
1/2 glas droge witte wijn
1 blikje ansjovisfilets
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

Van de witbroodmix met de olie en het water een soepel deeg
bereiden volgens de aanwijzingen op het pak en de
rozemarijnnaaldjes erdoor kneden. Het deeg afdekken met
plasticfolie en op een warme plaats 1 uur laten rijzen. De
uien in dunne, halve ringen snijden en in de olie goudgeel
fruiten, de wijn erbij schenken en 1/2 uur laten stoven, zodat
de ui zacht wordt. Het deeg uitrollen tot een dunne lap, er
een ingevette pizza-bakvorm mee kleden en 1/2 uur laten
narijzen. De ui in een zeef laten uitlekken, over de deegbodem
verdelen en met de ansjovisfilet en olijven garneren. De taart
in een vrij hete oven (200¯C) in 20 minuten gaar en goudbruin
laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten