donderdag 27 januari 2011

Vistaart met broccoli en cashewnoten

4 eetlepels zonnebloemolie
250 g magere kwark
250 g bloem
1/2 theelepel zout
2 eetlepels paneermeel
300 g broccoli
100 g worteltjes
400 g kabeljauwfilet
2 eetlepels boter of margarine
100 g gezouten cashewnoten
6 eetlepels koffieroom
1 1/2 zakje witte wijnsaus
1 ei
12 sprietjes bieslook

Een springvorm van Ò 26 cm doorsnede met 1 eetlepel olie
bestrijken. De kwark met de resterende olie losroeren, de
bloem met het zout erboven zeven en omroeren. Met de hand
verder tot een soepele deegbal kneden. Deze op een met bloem
bestoven werkvlak uitrollen tot een 1/2 cm dikke lap en
hiermee bodem en wanden van de vorm bekleden. De bodem met
paneermeel bestrooien en de vorm tot gebruik in de koelkast
zetten. De broccoli in roosjes verdelen; de stelen in plakjes
snijden en 5 minuten koken, dan koud afspoelen en laten
uitlekken. De worteltjes in plakjes snijden, 5 minuten koken
en koud afspoelen, laten uitlekken. De vis aan beide kanten in
de boter bakken en in stukjes snijden. De noten grof hakken.
Van het sauspoeder saus bereiden zoals staat aangegeven op het
pakje en er, van het vuur af, de koffieroom en het ei door
kloppen. De helft van de broccoli en de worteltjes over de
deegbodem verdelen, daarop de vis, dan de rest van de groente
erop leggen. De bieslook erboven fijn knippen en de noten
erover strooien. Tot slot de saus over de taart schenken en
deze in een vrij hete oven (200¯C of hete lucht 180¯C) in Ò 30
minuten goudbruin en gaar laten worden. De taart uit de oven
halen en 10 minuten laten afkoelen, de rand voorzichtig
verwijderen en in punten snijden. Warm serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten