donderdag 27 januari 2011

Gehakttaart met sperziebonen

1 pakje diepvries-bladerdeegplakjes
500 g varkensgehakt
zout, peper, nootmuskaat
3 uien
1 flinke teen knoflook
25 g boter of margarine
300 g sperziebonen
2 kleine, zoetzure appelen
snufje cayennepeper

De plakjes bladerdeeg nät laten ontdooien op een koele
ondergrond. Het gehakt kruiden met zout, peper en nootmuskaat
en in de verhitte boter goudbruin bakken. Het vlees uit de pan
nemen, bijna al het vet eruit scheppen en in het restant de
gesnipperde uien en teen knoflook uit de pers zachtjes bakken.
Een glazen cakevorm van 25 cm met 6 tot 7 plakjes bladerdeeg
bekleden, overhangende randen even laten zitten. Met een vork
gaatjes in de bodem prikken en bestrooien met de paneermeel.
Het vlees met de ui-knoflookmassa omscheppen en in de vorm
leggen. De afgehaalde sperziebonen in de lengte halveren, 3
minuten koken en op het gehakt schikken. De appels schillen,
het klokhuis uitboren, in dikke plakken snijden, op het vlees
leggen en met cayennepeper bestrooien. De overhangende restjes
deeg terugvouwen over de appelplakken, daarop de passend
gesneden resterende plakjes deeg leggen en aandrukken, zodat
de randjes goed dicht zitten. Met melk bestrijken en een
ruitvorm in het deegdeksel kerven. De taart in een vrij hete
oven (190¯C) in Ò 45 minuten goudbruin en gaar bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten