3potten jam 
•1 kg kleine, goed rijpe abrikozen (dat is ca. 900 g abrikozen zonder pit) 
•650 g rietsuiker 
•het sap van 1 citroen 
•1 eetlepel verse lavendelbloempjes 
voorbereiden 
Spoel de abrikozen onder de kraan en verwijder de pitten. Leg de halve abrikozen in laagjes in een schaal en bestrooi elk 
laagje met rietsuiker. Sprenkel citroensap over alles en laat de abrikozen dan 3 uur weken. 
bereiden 
Meng de halve abrikozen voorzichtig met de rietsuiker, het citroensap en het sap dat de abrikozen hebben afgegeven. Doe 
het mengsel in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Schuim de eerste 10 minuten regelmatig af. 
Voeg zodra er geen schuim meer naar boven komt de lavendelbloempjes toe en laat alles nog 15 minuten sudderen. 
Controleer de dikte van de jam door een paar druppels op een koud schoteltje te laten vallen. Als de jam meteen stolt en 
dikker wordt, is hij klaar. Controleer als dat niet zo is opnieuw na 2 tot 4 minuten. 
Verdeel de abrikozenjam over 2 of 3 potten en sluit die meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten