vrijdag 8 april 2011

Gegrilde varkenshaas in bacon met kerstomaatjes

4personen

•1 varkenshaas
•1 eetlepel Dijonmosterd
•1 eetlepel gedroogde tijm
•20 dunne plakken doorregen bacon
•1 eetlepel zonnebloemolie
•4 trosjes kerstomaatjes
bereiden
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en besmeer het vlees dan met de mosterd. Strooi er de tijm over. Wikkel de
plakken rookspek om de varkenshaas en laat ze iets overlappen, zodat ze beter op hun plaats blijven.
Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Vet de gloeiend hete grillplaat in met de zonnebloemolie en leg er de varkenshaas op. Bak hem 10 minuten aan elke kant.
Snijd de varkenshaas wanneer het spek mooi goudbruin is in dikke plakken. Leg de plakken varkenshaas met de
kerstomaatjes op de grillplaat en laat alles nog ongeveer 5 minuten bakken.
Eet de plakken varkenshaas met de warme, sappige tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten