4personen 
•125 ml aalbessengelei of cranberrygelei 
•1 eetlepel sojasaus 
•1 theelepel Dijonmosterd 
•8 verse salieblaadjes 
•4 karbonades, elk ca. 280 g 
•2-3 eetlepels olijfolie 
•1 peer, met schil, in dunne plakken 
•1 rode ui, gepeld en in dunne plakjes 
voorbereiden 
Meng in een middelgrote schaal de aalbessengelei met de sojasaus, mosterd en salie. Leg er de karbonades in en wentel 
ze door de marinade. Dek af en zet minstens 30 minuten of tot een nacht in de koelkast. 
bereiden 
Verwarm een grillpan tot middelheet voor. Voeg wat olie toe om in te vetten en verhit. Leg er de karbonade zo nodig in 
porties in en bak ze 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze naar wens gaar zijn. Neem ze uit de pan. 
Bestrijk de pan lichtjes met olie en voeg de peer en ui toe. Grilleer op middelheet tot de peer gekarameliseerd is, waarbij u 
de plakken af en toe omdraait, zodat ze niet aanbranden. 
Serveer de karbonades met de gegrilde peer en ui. Geef er romige aardappelpuree of aardappelsalade bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten