900g chutney 
•3 mango's van 400 g per stuk (800 g vruchtvlees) 
•100 g lange chilipepers 
•20 g verse gember 
•100 ml ciderazijn 
•300 g rietsuiker 
•2 plukjes saffraandraadjes 
•1 eetlepel roze peperkorrels 
bereiden 
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten en snijd het dan in blokjes. Spoel de chilipepers onder de kraan. 
Snijd ze open en schraap er het zaad uit. Snijd de pepers dan in ringetjes. Schil de gember en knijp het vruchtvlees uit in 
een knoflookpers. Meng alles in een grote kom. 
Giet de ciderazijn met de rietsuiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat 3 minuten sudderen en voeg 
dan het fruit met de chilipeper toe. Strooi de saffraan en roze peperkorrels erover en laat alles 20 tot 30 minuten 
sudderen. 
Verdeel de nog hete chutney over 2 of 3 schoongemaakte en gedroogde potten en sluit die meteen af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten