vrijdag 8 april 2011

Paprikachutney

4personen

•3 zoete puntpaprika's, in blokjes
•1 kleine rode ui, fijngesnipperd
•125 ml wittewijnazijn
•150 g suiker
•3 eetlepels rozijnen
•½ theelepel kaneel
•3 takjes verse tijm
•punt belegen of oude geitenkaas
bereiden
Breng in een pan met dikke bodem de paprika met de ui, wijnazijn, suiker, rozijnen, kaneel, tijm en een snufje zout aan
de kook.
Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 minuten zachtjes inkoken; roer af en toe. Test of
de chutney de gewenste dikte heeft door een lepeltje op een koud (uit de diepvries) bordje te scheppen.
Vis de takjes tijm uit de pan en schep de warme paprikachutney in een schone jam- of weckpot. Sluit het deksel en laat
de chutney omgekeerd 15 minuten afkoelen. Keer de pot weer en laat verder afkoelen. Bewaar de chutney op een koele,
donkere plek.
Serveer de paprikachutney als borrelhapje of lunchgerecht bij de geitenkaas. Lekker met ambachtelijk stokbrood.
extra benodigd
1 schone jam- of weckpot
Tip
De extra zoete en fruitige rode puntpaprika is bijzonder geschikt voor deze friszoete chutney. Lekker bij pittige kazen maar
ook bij paté en geroosterd vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten