vrijdag 8 april 2011

druivenchutney met sjalotjes en appel

300 gram druiven, zonder pit
1/2 friszure appel (granny smith)
2 sjalotjes
2 eetlepels balsamicoazijn
3 gram speculaaskruiden
2 gram verse gember
1 kaneelstokje
50 gram suiker
2 eetlepels cognac
snufje zout

De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De appel met schil in kleine blokjes snijden. De gember ragfijn snijden. De druiven ontvellen. De suiker opzetten met een klein beetje water en licht laten karameliseren. Voeg sjalot, appel, gember en druiven toe en blus af met de balsamicoazijn en de cognac. Vervolgens de speculaaskruiden, kaneelstokje en zout toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Laat de chutney 4 minuten koken en zet koud weg. Verwijder voor gebruik het kaneelstokje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten