vrijdag 8 april 2011

courgettejam met citroenschilletjes

600 gram, 2 potten

1 kg stevige courgettes (850 gram geschild en uitgeschraapt), 4 citroenen, 600 gram rietsuiker

spoel de courgettes af. schil ze in een reeppatroon. halveer ze horizontaal en schraap er het zaad met pulp uit, snijd in dunne plakjes. breng een pan water aan de kook. borstel de citroenen af, trek de schil er in repen af. kook deze 3 minuten in het water. giet af en snijd klein.

pers de citroenen uit. bind de pitten in een stukje neteldoek. meng de courgette met de suiker, het sap en schil. doe in een pan met dikke bodem. hang het pittenbuideltje er in, breng aan de kook. schuim af en laat 30 minuten sudderen. controleer de dikte van de jam: als druppel op koud schoteltje meteen stolt: klaar, anders nog 2 a 4 minuten doorkoken. neem het buideltje eruit, doe in potten. sluit terwijl nog heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten