vrijdag 8 april 2011

Zalm met citroenpeper, kappertjes en tartaarsaus

4personen

•4 zalmfilets, elk ca. 150 g
•1 eetlepel peper
•1 eetlepel geraspte citroenschil
•1-2 eetlepels olijfolie
•1½ eetlepel kappertjes, afgespoeld en gehakt
•1 citroen, in vieren
•100 g rucola

voor de tartaarsaus
•125 ml mayonaise
•1½ eetlepel kappertjes, afgespoeld en gehakt
•2 eetlepels gesnipperde Chinese bieslook
•het sap en de geraspte schil van 1 citroen
bereiden
Bestrooi de zalmfilets met de peper en het citroenraspsel.
Verwarm een grillpan tot hij heet is. Bestrijk de zalmfilets licht met olie. Leg in de grillpan en grilleer ca. 2-3 minuten per
kant tot de zalm net gaar is en het vlees van kleur verandert. Neem de filets uit de pan.
Doe de kappertjes en partjes citroen in de hete grillpan en grilleer ze lichtbruin.
Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met de overgebleven kappertjes, het bieslook en het citroensap en citroenraspsel.
Serveer de zalm op en bedje rucola met een toef tartaarsaus erop. Garneer met de knapperige kappertjes en gegrilde
partjes citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten