vrijdag 8 april 2011

Rabarberchutney met grote rozijnen

900g chutney
0
•1 kg rabarber (750 g schoongemaakt gewicht)
•100 g acaciahoning
•200 g rietsuiker
•1 theelepel jeneverbessen
•150 ml witte balsamicoazijn of sherryazijn
•250 g grote rozijnen
bereiden
Spoel de stelen rabarber onder de kraan. Schil de stelen dan en snijd ze in stukjes.
Doe de acaciahoning met de rietsuiker, jeneverbessen en balsamicoazijn in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook
en laat 3 minuten koken tot het mengsel mooi stroperig is.
Doe er de stukjes rabarber en de rozijnen in en laat alles dan nog eens 30 minuten sudderen.
Verdeel de rabarberchutney over 2 of 3 potten en sluit die meteen af.
Tip
Deze chutney combineert goed met wildterrines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten