maandag 28 februari 2011

filorolletjes met feta

3 vellen filobladerdeeg (diepvries, pak a 225 g)
200 g feta (kaas)
10 g verse peterselie
10 g verse dille
1 ei, klein
olie om te frituren
Materialen
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
keukenpapier
Voorbereiden
(filodeeg ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.) Feta met vork fijn prakken. Peterselie en dille fijn hakken en door feta mengen. Boven twee kommen eiwit en eigeel scheiden. Eigeel door feta mengen. Vellen filodeeg op aanrecht leggen en diagonaal in vieren snijden. Driehoekjes doormidden snijden zodat er uit elk vel 8 driehoeken gesneden worden. Op brede deel van driehoek ca. 2 theelepels kaasvulling scheppen. Zijkanten van driehoek over vulling naar binnen vouwen en driehoekjes naar punt toe oprollen. Punt met eiwit bestrijken en vastplakken. Rolletjes naast elkaar leggen en tot gebruik afgedekt met vochtige theedoek bewaren.

Bereiden
In frituurpan olie verhitten tot ca. 180 ºC. Rolletjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Rolletjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren bij kopje thee of als mezze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten