maandag 28 februari 2011

Kruidige burgertjes

250 g gehakt half-om-half
2 tenen knoflook, 1 fijngesneden en 1 geperst
2 tl gemalen komijn (djinten)
1 ei, losgeklopt
35 g paneermeel
1 bakje korianderblaadjes (a 15 g), fijngesneden
3 trostomaten, in kleine blokjes
Materialen
grillpan
Bereiden
Meng het gehakt met de fijngesneden knoflook. Voeg 1 tl komijnzaad toe. Kneed goed door. Doe peper en zout naar smaak bij het gehakt. Voeg het losgeklopte ei en de paneermeel toe. Meng de helft van de koriander door het gehakt. Maak 10-12 burgertjes van het gehaktmengsel. Verwarm een grillpan en gril de burgertjes 5 min. Keer halverwege. Meng de tomatenblokjes met 1 de geperste knoflook en 1 tl gemalen komijnzaad. Strooi de rest van de koriander over de burgertjes. Lekker op een ciabattabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten