maandag 28 februari 2011

Warme aardappelsalade

zout
450 g aardappelschijfjes
20 g boter
1 duopak magere spekreepjes (ca. 225 g)
1 zak gemengde sla (200 g)
3 eetlepels wijnazijn
2 theelepels cognac (slijter)
peper
Bereiden
In pan water met snufje zout aan de kook brengen. Aardappelschijfjes in 6 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan boter en 1 eetlepel water verhitten en spekjes 8 minuten bakken. Aardappelschijfjes afgieten, 1/3 deel in grote schaal scheppen. Hierover 1/3 deel van de sla verdelen. Afwisselend aardappel en sla in schaal scheppen tot ingrediënten op zijn. Spekjes met spatel uit pan nemen en over salade verdelen. Door spekvet azijn en cognac roeren. Op smaak brengen met peper. Spekvet door salade scheppen en omscheppen. Serveren met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten