maandag 28 februari 2011

Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam

1 sinaasappel, schoongeboend
350 g bloem
50 g witte basterdsuiker
1 zakje gedroogde gist (7 g)
3 eieren, losgeklopt
100 g magere kwark
50 g roomboter, op kamertemperatuur
100 g rozijnen
1 zakje vanillesuiker
200 g boerenkaas, in plakjes
4 eetlepels rozenbotteljam
Bereiden
Rasp de schil van de sinaasappel. Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor. Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van. Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van. Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de kwarkbolletjes in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.

Tip

Vervang de helft van de rozijnen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten of walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten