maandag 28 februari 2011

linzenstoofschotel

250 ml Griekse yoghurt, 4 el fijngehakte munt, 1 teentje knoflook, 400 gram gedroogde bruine linzen, 2 preien, 1 blik tomatenblokjes, 2 rode paprika's (grove stukken), 2 tl djintan, 2 tl ketoembar, 1 el paprikapoeder, 1 rookworst

roer yoghurt en munt door elkaar, knoflook erdoorheen roeren.

linzen in een pan met 700 ml water. breng aan de kook, kook zachtjes. snijd de prei in ringen. voeg na 15 minuten koken tomaat met vocht, prei en paprika toe, roer kruiden erdoor. leg de rookworst erop. breng weer aan de kook, laat nog 25 minuten koken tot linzen gaar zijn. snijd wordt in dunne plakjes. maal peper over het gerecht en wat blaadjes munt. voeg yoghurt aan tafel toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten