maandag 28 februari 2011

Griesmeel-amandeldessert

8 personen

3 zakjes garneeramandelen (a ca. 45 g)
100 g boter
200 g tarwegriesmeel
5 dl halfvolle melk
200 g suiker
2 theelepels kaneelpoeder
Materialen
keukenmachine
vierkante/rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l
Voorbereiden
12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.

Bereiden
Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten