maandag 28 februari 2011

IJsbombe

8 personen

2 bekers roomijs (strawberry cheesecake, a 500 ml)
1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml)
eventueel slagroom, opgeklopt
Materialen
platte schaal
smalle, hoge ronde schaal (inhoud 1,5 liter)
sterretjes
Voorbereiden
Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.

Bereiden
Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe ' licht uit ' met de brandende sterretjes op tafel.

Tip

Kan ook als eenpersoonsdessert in kleine kommetjes worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten