maandag 28 februari 2011

Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

2 bitterkoekjes
100 ml slagroom
2 kleine peren
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)
Materialen
gourmetstel
Voorbereiden
Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. Mengsel 15 min. laten staan, dan goed doorroeren. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.

Bereiden
In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. Peer 2 min. zachtjes bakken, niet omscheppen. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. Lekker met bolletje vanilleijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten