maandag 28 februari 2011

Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt

2 personen

1 schaal lamslapjes à la minute
1 zakje verse munt (15 g)
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel limoensap
1 pak naanbrood
1 rijpe avocado
3 eetlepels olijfolie
Materialen
staafmixer
grillpan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C. Dep het vlees droog, bestrijk het dun met 1 theelepel olie en laat het even op kamertemperatuur komen. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Doe de reepjes munt met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer en pureer het tot een mooi groen mengsel, breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper. Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm de grillpan voor. Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap. Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin, haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten. Snijd intussen het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan. Laat het gegrilde naanbrood even ¿uitademen' en besmeer het met het muntmengsel. Beleg ieder brood met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten