maandag 28 februari 2011

Gebakken kwarktaart

1 sinaasappel
4 eieren (M)
150 g witte basterdsuiker
500 g halfvolle kwark
50 g gemalen kokos
50 g bloem
1 theelepel kaneelpoeder
poedersuiker uit strooibus
1/2 eetlepel boter om in te vetten
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Materialen
springvorm doorsnede ca. 22 cm
bakpapier
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bodem van vorm met bakpapier bekleden en vorm invetten en bestuiven met bloem. Sinaasappel goed schoon boenen en schil eraf raspen. Eieren splitsen. In kom eierdooiers met basterdsuiker schuimig kloppen. Kwark erdoor kloppen. Kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor mengen. In andere kom eiwitten stijf kloppen, eiwit door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel in vorm schenken. Kwarktaart in midden van oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin bakken. Taart in uitgeschakelde oven ca. 10 minuten laten rusten. Taart uit oven nemen en ca. 15 minuten laten afkoelen. Taart uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.

Bereiden
Geraspte sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en vruchtvlees in plakjes snijden. Taart uit vorm nemen, dik bestuiven met poedersuiker en in 8 punten snijden. Taart met plakjes sinaasappel ernaast serveren.

Tip

In Portugal gebruikt men ook veel gemalen amandelen in gebak. De kokos in dit recept kunt u vervangen door 45 g fijngemalen amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten