maandag 28 februari 2011

italiaanse Quornburgers met paprikatopping

175 g Quorn stukjes naturel
3 sneetjes witbrood, in stukjes
4 eetlepels groene olijventapenade
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel groene olijven zonder pit, in ringetjes
1 eetlepel olijfolie
3 geroosterde paprika's (pot 480 ml)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
Materialen
keukenmachine
barbecue
Voorbereiden
In keukenmachine Quorn met brood, tapenade en naar smaak peper pureren. Ei toevoegen en machine nog 10 sec. laten draaien. Olijven door Quornmengsel kneden en van mengsel 4 burgers van ca. 1/2 cm dik vormen. Burgers, afgedekt, in koelkast minimaal 15 min. laten opstijven. Voor topping in pannetje olie verwarmen en paprika, knoflook en tijm ca. 5 min. zachtjes fruiten. Paprikamengsel laten afkoelen en topping op smaak brengen met citroensap, peper en zout. Topping tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

Bereiden
Burgers op goed ingevet rooster 3 à 4 min. grillen. Burgers keren en andere kant ook 3 à 4 min. grillen. Burgers op vier borden leggen en paprikatopping erop scheppen. Lekker met pizzastengels en Italiaanse bonensalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten