maandag 28 februari 2011

Koolvisfilet & citroenaardappelen

1 kg aardappelen vastkokend, geschild
2 x 300 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
500 g koolvisfilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid
4 el olijfolie
1/2 citroen, uitgeperst
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiden
1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de broccoli in ca. 5 min. beetgaar. 2. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. lichtbruin en net gaar. Keer tussentijds. Meng ondertussen de resterende olie met het citroensap en peper en zout naar smaak tot een dressing. 3. Neem de vis uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de crème fraîche toe en verwarm op laag vuur, voeg 1-2 el water extra toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout. 4. Besprenkel de aardappelen met de citroen-dressing. Verdeel de vis over 4 borden en serveer met de roomsaus, de broccoli en de citroen-aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten