maandag 28 februari 2011

Salade met kippenlevertjes

150 g pitloze druiven
60 g walnoten
250 g kippenlevertjes
2 1/2 eetlepel bloem
25 g (room)boter
zout en versgemalen peper
1 eetlepel cognac (slijter)
1/2 zak gemengde friséesla (200 g)
100 g honing-mosterddressing
Bereiden
Druiven wassen, droogdeppen en halveren. Walnoten in droge koekenpan op laag vuur roosteren, tot ze iets kleuren. Intussen kippenlevertjes met scherp mesje halveren. Stukjes lever door bloem wentelen. In andere koekenpan boter verhitten. Levertjes bestrooien met zout en peper en in pan doen. Op hoog vuur ca. 2 minuten bakken en regelmatig keren, tot levertjes mooi bruin en nog rosé van binnen zijn. Cognac toevoegen en laten verdampen. Friséesla over vier borden verdelen. Verdeel de inhoud van de cup dressing over de sla. Levertjes, walnoten en druiven erover verdelen. Direct serveren. Lekker met warme toast en boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten