maandag 28 februari 2011

Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas

25 g pijnboompitten
3 handsinaasappels
150 g gorgonzola (kaas), in blokjes
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui
300 g panklare spinazie
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen. Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Voeg 1/3 van de gorgonzola en alle olijfolie toe aan het sinaasappelsap en klop alles met een garde tot een dressing. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de ui in dunne plakjes. Schep de spinazie, de ui en de helft van de partjes sinaasappel door de dressing. Verdeel de spinaziesalade over vier borden en strooi de pijnboompitten erover. Leg de rest van de sinaasappelpartjes en de stukjes gorgonzola erop en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten