maandag 28 februari 2011

Gebakken rijstpudding met saffraan

1 liter volle melk
1 kaneelstokje
ca. 4 cm citroenschil
1 zakje saffraan
1 zakje vanillesuiker
250 g dessertrijst
100 g blanke rozijnen
1 zakje garneeramandelen (45 g)
75 g boter op kamertemperatuur
75 g suiker
4 eieren (M)
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Materialen
vuurvaste puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 l
Bereiden
In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen. Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken. In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen. Boven twee kommen eieren splitsen. Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen. In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen. Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken. Pudding koud of warm serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten