zondag 3 april 2011

Cakejes met pijnboompitten en honing

5mini cakejes

•boter om in te vetten
•150 g bloem + extra voor het bestuiven
•1 ei
•50 g rietsuiker
•50 ml plantaardige olie
•2 eetlepels honing
•60 ml gefermenteerde melk (kefir of aangezuurde melk)
•50 g pijnboompitten
•2 theelepels bakpoeder
bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Klop in een grote kom het ei los met de suiker, olie, honing en gefermenteerde melk. Voeg al kloppend geleidelijk de
bloem, wat zout en de pijnboompitten toe. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Spatel er zorgvuldig het bakpoeder
door.
Vul de vormpjes met het beslag zodra je er het bakpoeder hebt doorgeschept en zet de vormpjes dan meteen in de oven.
Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of de cake al gaar is met behulp van een scherp mes of nog
beter met een satéstokje; de cake is gaar als het in het midden van de cake ingestoken mes of stokje er droog uitkomt.
extra benodigd
5 kleine cakevormpjes
Variatietips
Desgewenst kan je de pijnboompitten vervangen door pistachenoten. Je kunt de cakejes ook vlak voor je ze in de oven zet
met wat pijnboompitten bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten