zondag 3 april 2011

Kabeljauw met chorizo en paprikacoulis

6personen

•3 rode paprika's
•100 ml olijfolie
•2 teentjes knoflook, fijngehakt
•1 ui, gesnipperd
•1 theelepel tomatenpuree
•500 g kabeljauwfilet met vel, in 6 stukken van ca. 80 g
•6 plakken chorizo
bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de paprika's met olijfolie. Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven, waarbij je ze
een paar keer omdraait. Ze moeten rondom geblakerd zijn. Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze dan op
kamertemperatuur komen.
Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Verwijder het vel. Verhit de rest van de olijfolie in
een pan en fruit er de knoflook en ui 3 tot 4 minuten in zonder ze bruin te laten worden. Voeg dan het vruchtvlees van de
paprika, de tomatenpuree en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten koken.
Neem van het vuur. Draai met een staafmixer tot een coulis (voeg zo nodig wat water toe als het mengsel te dik is).
Vul de 6 mini pannetjes tot de helft met de coulis. Schik een stuk kabeljauw in het midden en leg er een plak chorizo op.
Bestrooi licht met zout en peper. Leg er de deksels op en zet 20 minuten in de oven.
extra benodigd
Aluminiumfolie, staafmixer, 6 mini pannetjes
Tip
Je kunt het water van de coulis vervangen door slagroom, zodat je een mooi romige paprikasaus krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten