zondag 3 april 2011

Hartige taart met zalm en broccoli (broodtaart)

4personen

•250 g broccoli, in kleine roosjes
•200 g verse zalmfilet, in blokjes
•1 eetlepel citroensap
•6 sneetjes oud wit- of bruinbrood
•4 eieren
•200 ml crème fraîche
•250 ml melk
•100 g belegen kaas, geraspt
•125 g kerstomaatjes
voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
bereiden
Kook de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar. Meng de zalmfilet met zout, versgemalen peper en het citroensap. Spoel
ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verkruimel 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood met
korst in de keukenmachine. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en de melk en meng het broodkruim en
de kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes
en de kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en
gaar.
extra benodigd
Keukenmachine, taartvorm (doorsnee 26 cm)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten