4personen 
•250 g broccoli, in kleine roosjes 
•200 g verse zalmfilet, in blokjes 
•1 eetlepel citroensap 
•6 sneetjes oud wit- of bruinbrood 
•4 eieren 
•200 ml crème fraîche 
•250 ml melk 
•100 g belegen kaas, geraspt 
•125 g kerstomaatjes 
voorbereiden 
Verwarm de oven voor op 200 °C. 
bereiden 
Kook de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar. Meng de zalmfilet met zout, versgemalen peper en het citroensap. Spoel 
ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verkruimel 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood met 
korst in de keukenmachine. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en de melk en meng het broodkruim en 
de kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes 
en de kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en 
gaar. 
extra benodigd 
Keukenmachine, taartvorm (doorsnee 26 cm)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten