zondag 3 april 2011

Clafoutis met ratatouille

4personen

•4 eieren
•75 g bloem
•500 ml slagroom
•100 g geraspte Parmezaanse kaas
•2 tomaten, in vieren
•1 takje tijm
•1 teentje knoflook, fijngehakt
•5 eetlepels olijfolie
•1 kleine aubergine, in blokjes
•2 courgettes, in plakjes
•1 paprika, in dobbelsteentjes
bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de slagroom. Roer
stevig tot een vloeibaar en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng er goed doorheen en voeg
peper en zout toe.
Fruit de tomaten, de tijm en de knoflook 5 minuten in een pan in de olijfolie. Voeg de andere groenten toe en laat 25
minuten bakken met het deksel op de pan. Roer af en toe. Giet af.
Vet een vorm ruim in met boter. Meng de ratatouille door het mengsel en schep alles in de vorm. Zet 25 minuten in de
oven.
Laat de clafoutis afkoelen en serveer deze eventueel met wit vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten