zondag 3 april 2011

Cakejes met sinaasappelmarmelade

5mini cakejes

•100 g boter + extra voor het invetten
•120 g bloem + extra voor het bestuiven
•2 eieren
•70 g rietsuiker
•een handjevol walnoten, grof gehakt
•3 eetlepels bittere sinaasappelmarmelade (met schil)
•2 theelepels bakpoeder
bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Smelt de boter in de magnetron.
Doe de eieren in een grote kom. Klop er de suiker door tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er om en om geleidelijk
de bloem met de gesmolten boter en een snufje zout door. Schep er de walnoten door. Schep er losjes de marmelade door
zonder die volledig door het beslag te mengen. Spatel er zorgvuldig het bakpoeder door.
Vul de vormpjes met het beslag zodra je er het bakpoeder hebt doorgeschept en zet de vormpjes dan meteen in de oven.
Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of de cake al gaar is met behulp van een scherp mes of nog
beter met een satéstokje; de cake is gaar als het in het midden van de cake ingestoken mes of stokje er droog uitkomt.
Laat de cakejes eerst iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes stort.
extra benodigd
5 kleine cakevormpjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten