zondag 3 april 2011

portugees visserspotje

500 gr geschilde aardappels in blokjes, 6 el olijfolie, 2 uien, grof gesnipperd, 6 tomaten in stukken, 2 stengels bleekselderij in ringen, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 100 ml witte port, 600 gram gemengde visfilet in stukken, 4 el fijngesneden peterselie, 4 el croutons

kook de aardappels beetgaar, giet af. verhit de olie en bak ui, tomaat, bleekselderij, knoflook en laurierblaadjes 3-4 min. blus af met de port, laat pruttelen tot port is verdampt. schep vis, aardappel en 2 el peterselie erdoor. verdeel over minipannetjes, bestrooi met peper doe deksels erop 8-10 min. in oven van 180 graden tot vis gaar is.

neem uit oven, deksels eraf, strooi croutons en peterselie erover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten