zondag 3 april 2011

Thee- en appelgelei

4 à 6 potjes

1 k g appelen
800 g kristalsuiker
sap van 1 citroen
25 g Ceylon- of Earl Grey-thee
1,200 l water

Benodigdheden
4 à 6 confituurpotjes

Bereiding
Spoel de appelen en snij ze ongeschild in kwarten. Leg ze in 1 l kokend water en laat 30 min. zachtjes koken, tot ze goed gaar zijn.
Leg kaasdoek in een zeef. Giet de appelen en kookvocht erin en vang het vocht op in een kom. Druk de appelen heel goed uit.
Zeef het citroensap. Breng 200ml water aan de kook en laat hierin de thee 3 min. trekken. Giet door een zeef.
Breng het gezeefde appelsap, het citroensap en de suiker in een hoge pan aan de kook. Voeg na 5 min. de thee toe en laat nog eens 5 min. koken.
Giet in potjes en sluit goed af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten