zondag 3 april 2011

cocotte van kabeljauw, gekonfijte groenten en citroen

4 aardappelen in plakken, 1 aubergine in blokjes,s 1 courgette in blokjes, 1 rode paprika in blokjes, 2 trostomaten in partjes, 1 teentje knoflook, 1 citroen in schijfjes, 2 takjes tijm, gehalveerd, 2 takjes rozemarijn, gehalveerd, fles olijfolie, 4 kabeljauwfilets van 150 gram, 8 zongedroogde tomaatjes in stukken, 12 zwarte olijven, grof gehakt

verdeel aardappel, aubergine, courgette, paprika, tomaat, knoflook en citroen over minipannetjes, leg tijm en rozemarijn erop. schenk olie erover zodat het geheel onder staat.
zet 45 minuten in oven van 150 graden. neem uit oven, schenk olijfolie eruit, maar gooi deze niet weg. bewaar in fles je als groenteolie. verwijder tijm rozemarijn, leg kabeljauw, tomaatjes en olijven erop. bestrooi met peper. zet pannetjes 10 minuten terug tot vis gaar is. bedruppel vis met groenteolie.

groenteolie is heerlijk over salade, plakken tomaat of geroosterde vis of vlees. ook lekker in aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten