zondag 3 april 2011

Kleine kaasfondue met groenten

6personen

•125 g comté kaas
•125 g gruyère
•125 g belegen kaas
•1 kg rauwe of gekookte groenten naar keuze (bv wortels, radijs, champignons, bleekselderij)
•1 liter witte wijn
•1 teentje knoflook, geperst
bereiden
Rasp de drie soorten kaas of snijd ze in kleine blokjes en bewaar die op een koele plaats. Bereid alle groenten voor en
snijd ze op maat.
Doe de wijn in een pan met het uitgeperste teentje knoflook en 3 flinke snufjes peper en verwarm op matig vuur. Laat het
wijnmengsel dan tot ongeveer de helft inkoken.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel de ingekookte wijn en kaassoorten over 6 mini pannetjes. Leg het deksel erop
en zet de pannetjes 10 tot 12 minuten in de oven, tot alle kaas helemaal is gesmolten.
Dien de warme pannetjes meteen op en geef er de groenten van je keuze bij. Geef er cocktailprikkers bij of slakkenvorkjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten