zondag 3 april 2011

Clafoutis met rode ui en kerstomaatjes

4personen

•5 eetlepels olijfolie
•3 rode uien, in partjes
•1 eetlepel Provençaalse kruiden
•4 eieren
•100 g gruyère of belegen kaas, geraspt
•100 g bloem
•200 ml crème fraîche
•250 ml volle melk
•½ bakje kerstomaatjes
voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien even aan. Schep de Provençaalse kruiden erdoor en maal er zout
en peper boven. Klop in een kom de eieren en de kaas met de handmixer tot een luchtig mengsel. Klop de bloem erdoor
en voeg dan al kloppend de crème fraîche, melk en 2 eetlepels olie toe. Vet een lage taartvorm van 26-28 cm doorsnede
in en schenk het beslag erin. Verdeel de uien en de kerstomaatjes erover. Sprenkel er nog een lepel olijfolie over. Bak de
clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten