zondag 3 april 2011

Hazelnootcakejes

5mini cakejes

•80 g boter + extra voor het invetten
•50 g bloem + extra voor het bestuiven
•4 eiwitten
•130 g poedersuiker
•60 g gemalen hazelnoten
•1 handjevol hazelnoten, grof gehakt
bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Smelt de boter in de magnetron.
Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze tot lichte pieken. Klop er dan geleidelijk de poedersuiker door. Het schuim
moet stevig en glanzend zijn. Spatel er dan losjes de gemalen hazelnoten, bloem en gesmolten boter door. Schep het
beslag in de vormpjes en strooi er de gehakte hazelnoten over.
Bak de cakejes 25 tot 30 minuten in de oven. Controleer of de cake al gaar is met behulp van een scherp mes of nog
beter met een satéstokje; de cake is gaar als het in het midden van de cake ingestoken mes of stokje er droog uitkomt.
Laat de cakejes eerst iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes stort.
extra benodigd
5 kleine cakevormpjes
variatietip
Je kunt de gemalen hazelnoten vervangen door gemalen amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten