zondag 3 april 2011

Perzikenjam met honing en rum

Ingrediënten
1100 g perziken
250 g honing
25 g Van Gilse
Geleipoeder (1
zakje)
½ dl rum
Bereiding
Perziken ontpitten en eventueel ontvellen. Perziken
fijnmaken en goed vermengen met honing en geleipoeder.
4 pitten in de notenkraker kraken en in een goed
schoongemaakt thee-ei stoppen. Het mengsel met de
pitten langzaam al roerend aan de kook brengen en 7
minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in
op het moment dat het gehele oppervlak van de massa
borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt
wordt. De pitten uit de jam halen. De pan van het vuur
nemen, 1 minuut wachten en rum door de jam roeren.
Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen.
Vervolgens de jam in schoongemaakte potten schenken.
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten
op hun kop zetten.
Bewaarvoorschrift
± 1 jaar; na openen gekoeld bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten