Ingrediënten 
1100 g perziken 
250 g honing 
25 g Van Gilse 
Geleipoeder (1 
zakje) 
½ dl rum 
Bereiding 
Perziken ontpitten en eventueel ontvellen. Perziken 
fijnmaken en goed vermengen met honing en geleipoeder. 
4 pitten in de notenkraker kraken en in een goed 
schoongemaakt thee-ei stoppen. Het mengsel met de 
pitten langzaam al roerend aan de kook brengen en 7 
minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in 
op het moment dat het gehele oppervlak van de massa 
borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt 
wordt. De pitten uit de jam halen. De pan van het vuur 
nemen, 1 minuut wachten en rum door de jam roeren. 
Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen. 
Vervolgens de jam in schoongemaakte potten schenken. 
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten 
op hun kop zetten. 
Bewaarvoorschrift 
± 1 jaar; na openen gekoeld bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten