zondag 3 april 2011

Clafoutis met geitenkaas en kruiden

4personen

•4 eieren
•75 g bloem
•500 ml slagroom
•100 g geraspte gruyère
•3 sprietjes kervel, fijngeknipt
•3 sprietjes peterselie, fijngeknipt
•3 sprietjes bieslook, fijngeknipt
•1 rolletje geitenkaas (in as), in plakjes
bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de slagroom. Roer
stevig tot een vloeibaar en homogeen deeg ontstaat. Voeg de geraspte gruyère toe. Voeg de kruiden aan het deeg toe.
Meng door elkaar en doe er peper en zout bij.
Vet een vorm ruim in met boter, schenk het mengsel erin en leg de plakjes geitenkaas vervolgens op de clafoutis. Zet 20
minuten in de oven. Laat de clafoutis afkoelen voor het opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten